معاون طرحهای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس، تدبیر دولت سیزدهم در بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی را تشریح کرد و گفت: هر سال تأخیر در بهرهبرداری از فاز ۱۱ معادل ۵ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از واگذاری حفاری ۳۵ حلقه چاه درونمیدانی پارس جنوبی با اعتبار یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار با هدف افزایش بهرهوری و نگهداشت تولید گاز به چهار شرکت ایرانی خبر داد.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس از صرفهجویی ۲۰۰ میلیارد ریالی و بیش از ۹۲ هزار نفرساعت کارکرد بدون حادثه در تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
مدیر پالایشگاه هشتم پارس جنوبی اظهارکرد: با انجام اقدامات شاخص و نوآور، تکیه بر توان و دانش بومی، پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی با آمادگی کامل برای تولید حداکثری و پایدار گاز و محصولات جانبی به استقبال فصل زمستان پیش رو میرود.
کارشناس انرژی می گوید که افت تولید پارس جنوبی از امسال آغاز می شود. این افت تولید در شرایطی است که کشور با کسری ۳۰۰ میلیون متر مکعبی مواجه بوده و مقدار مصرف هم روند افزایشی دارد.
میدان گازی پارس جنوبی بهعنوان بزرگترین میدان مشترک گازی جهان، ۷۰درصد گاز کشور را تأمین میکند و وابستگی ۷۵درصدی سبد انرژی کشور به گاز، از اهمیت بالای این میدان گازی در تأمین انرژی اولیه کشور حکایت دارد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: این تعمیرات مشتمل بر رفع گلوگاههای عملیاتی بود که با تمهیدات انجام شده تعمیرات اساسی این پالایشگاهها امسال نسبت به سالهای قبل تفاوتهایی داشته است.
پورات با اشاره به اینکه هیچگاه نباید چرخه تولید و خدمات متوقف شود، عنوان کرد: از مدیران صنایع پتروشیمی و مجتمع گاز مستقر در استان بوشهر در راستای تلاش و اقدامات شبانهروزی قدردانی میشود و حل موانع پیش روی آنان همانند گذشته در سطح استان و ملی پیگیری میشود.
پارس جنوبی با وجود درآمد سرشاری که برای کشور داشته، برای ساکنان محیط پیرامونی، بیماری و انواع آسیب های جسمی به ارمفان آورده و اگر فکری به حال گازهای مشعل نشود، مرگ و میر شتاب می گیرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور بااشاره به تکمیل پروژههای نیمهکاره دولتهای قبل فاز ۱۱ پارس جنوبی را از جمله آنها عنوان کرد و گفت: این پروژه پنج میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به همراه دارد.
طبق ادعای شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم اقدامات گستردهای انجام پذیرفته که در نتیجه آنها برای اولین بار در تاریخ، تولید حداکثری از میدان گازی پارس جنوبی به عنوان مهمترین میدان مشترک کشور به رکورد ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
یکی از مهمترین برنامههای وزارت نفت دولت سیزدهم، تعیین تکلیف توسعه میادین مشترک نفتی و گازی در طول عمر ۴ ساله این دولت بوده است. حال با گذشت دو سال از عمر دولت فعلی، بد نیست به مجموعه اقدامات شرکت ملی نفت در این حوزه پرداخته شود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای تأسیس این مجموعه تاکنون هزار و ۹۶۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاههای آن شیرینسازی و به خطوط سراسری منتقل شده است.
مدیر پالایشگاه پنجم گفت: هدف از تعمیرات اساسی دوره ای واحدهای عملیاتی، کسب اطمینان از عملکرد ایمن و بهره ور تجهیزات بمنظور استمرار تولید محصولات استراتژیک است که اقدامات بهبودی که در شرایط عملیات واحد قابل انجام نیست، در تعمیرات اساسی اجرایی میشود.